Hoppa till innehåll

Köksbiträde med grundläggande svenska som andraspråk

Yrkesinriktade utbildningar

Dagtid, 800 poäng

Köksbiträdet plockar fram och förbereder maten innan den tillagas i köket. Till exempel genom att skölja, skala och hacka grönsaker. De hjälper kockarna och deltar även i enklare matlagning, till exempel genom att ansvara för salladsbufféer. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna som köksbiträde. Efter utbildningen kan du arbeta som köksbiträde i kök på till exempel sjukhus, i äldreomsorgen, i förskola eller skola. 

Förkunskapskrav

SFI C eller motsvarande

Ämnes-/kursplan

RLXANR

Bilaga

Anmälningskod

KÖKSBIT-SVA-DA

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (10 st)

  • Grundläggande Svenska som andra språk DK 1:4 (GRNSVAA)
  • Grundläggande Svenska som andra språk DK 2:4 (GRNSVAB)
  • Grundläggande Svenska som andra språk DK 3:4 (GRNSVAC)
  • Grundläggande Svenska som andra språk DK 4:4 (GRNSVAD)
  • Hygien (HYGHYG0)
  • Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
  • Matlagning 1 (MALMAL01)
  • Specialkoster (MALSPE0)
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
  • Service och bemötande 1 (SEVSEV01)

1 Kursstart

  1. Kursstart 5105629

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Slutdatum
    Antagningsbesked
    Studietakt