Köksbiträde med grundläggande svenska som andraspråk
Yrkesinriktade utbildningar
Dagtid, 800 poäng
Köksbiträdet plockar fram och förbereder maten innan den tillagas i köket. Till exempel genom att skölja, skala och hacka grönsaker. De hjälper kockarna och deltar även i enklare matlagning, till exempel genom att ansvara för salladsbufféer. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna som köksbiträde. Efter utbildningen kan du arbeta som köksbiträde i kök på till exempel sjukhus, i äldreomsorgen, i förskola eller skola.
Förkunskapskrav
SFI C eller motsvarande
Ämnes-/kursplan
RLXANR
Bilaga
Anmälningskod
KÖKSBIT-SVA-DA
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (10 st)
- Grundläggande Svenska som andra språk DK 1:4 (GRNSVAA)
- Grundläggande Svenska som andra språk DK 2:4 (GRNSVAB)
- Grundläggande Svenska som andra språk DK 3:4 (GRNSVAC)
- Grundläggande Svenska som andra språk DK 4:4 (GRNSVAD)
- Hygien (HYGHYG0)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)
Antal Kursstarter: 0
-
Det finns inga kursstarter att ansöka till.