Hoppa till innehåll

Restaurangbiträde med grundläggande svenska som andraspråk

Yrkesinriktade utbildningar

Dagtid, 500 poäng

Restaurangbiträden plockar fram och förbereder maten innan den tillagas i köket. Till exempel genom att skölja, skala och hacka grönsaker. De hjälper kockarna och deltar även i enklare matlagning, till exempel genom att ansvara för salladsbufféer. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna som köksbiträde. Efter utbildningen kan du arbeta som köksbiträde i kök på sjukhus, i äldreomsorgen, i förskola eller skola.

Du kombinerar yrkesutbildningen på 1100 poäng med att läsa grundläggande svenska på andraspråk.

Förkunskapskrav

SFI C eller motsvarande

Ämnes-/kursplan

Restaurangbiträde med grundläggande svenska som andraspråk (RLXAGH)

Bilaga

Anmälningskod

RESTBIT-SVA-DA

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (5 st)

Antal Kursstarter: 0

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.