Restaurangbiträde med grundläggande svenska som andraspråk
Yrkesinriktade utbildningar
Dagtid, 500 poäng
Restaurangbiträden plockar fram och förbereder maten innan den tillagas i köket. Till exempel genom att skölja, skala och hacka grönsaker. De hjälper kockarna och deltar även i enklare matlagning, till exempel genom att ansvara för salladsbufféer. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna som köksbiträde. Efter utbildningen kan du arbeta som köksbiträde i kök på sjukhus, i äldreomsorgen, i förskola eller skola.
Du kombinerar yrkesutbildningen på 1100 poäng med att läsa grundläggande svenska på andraspråk.
Förkunskapskrav
SFI C eller motsvarande
Ämnes-/kursplan
Restaurangbiträde med grundläggande svenska som andraspråk (RLXAGH)Bilaga
Anmälningskod
RESTBIT-SVA-DA
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 0
-
Det finns inga kursstarter att ansöka till.