Kock
Yrkesinriktade utbildningar
Dagtid, 1200 poäng
Kockar arbetar med matlagning på restauranger eller i storkök. Att planera och förbereda maten är en stor del av arbetet men kock är också ett kreativt yrke. I perioder kan det vara högt tempo i köket och det är bra att vara serviceinriktad och trivas när det är mycket att göra. Som lärling studerar du i kockens verkliga miljö med mycket praktiskt lärande på din lärlingsplats på dagtid, kvällstid och helger.
Det kan finnas möjlighet att omvandla utbildningen till en lärlingsutbildning. Om du önskar en lärlingsplats kan du prata med läraren om dina möjligheter.
Förkunskapskrav
Svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande
Ämnes-/kursplan
Kock (RLXACE )Bilaga
Anmälningskod
KOCK-DA
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (9 st)
- Livsmedels- och näringskunskap Nivå 1 (LIVM1000X )
- Livsmedelshygien Nivå 1 (LIVS1000X )
- Mat och dryck i kombination Nivå 1 (MATD1000X )
- Matlagning Nivå 1 (MATG1000X )
- Matlagning Nivå 2 (MATG2000X )
- Matlagning Nivå 3 (MATG3000X )
- Matlagning Nivå 4 (MATG4000X )
- Matlagning Nivå 5 (MATG5000X )
- Service och bemötande Nivå 1 (SERV1000X )
Antal Kursstarter: 1