Hoppa till innehåll

Elektriker - Distans

Yrkesinriktade utbildningar

Distans, 1500 poäng

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta som elektriker. Elektrikern arbetar med flera olika uppgifter beroende på inriktning. En stor del av elektrikernas arbete är tekniskt baserat men även rent hantverksmässiga inslag förekommer.

Inom utbildningen finns olika inriktningar som du kan välja mellan:

• Installationselektriker installerar elektrisk utrustning i alla typer av fastigheter. Det kan vara montering av elcentraler och belysning, dra elledningar och installera strömbrytare. Efter utbildningen kan du direkt påbörja 1600 timmars lärlingstid med lärlingslön på ett branschanslutet företag. 5 laborationstillfällen.

• Industrielektriker arbetar med att installera och montera el- och automationsutrustning, t.ex. styr- och reglersystem på olika industrier. Efter utbildningen kan du direkt påbörja 1600 timmars lärlingstid med lärlingslön på ett branschanslutet företag. 6 laborationstillfällen.

• Distributionselektriker arbetar med nybyggnation, reparation och underhåll av de elnät som försörjer samhället med elektricitet. Man ser till att elektriciteten som alstras i kraftverken når fram till kunderna. Efter utbildningen kan du direkt påbörja 1600 timmars lärlingstid med lärlingslön på ett branschanslutet företag. 7 laborationstillfällen.

• Larm- och säkerhetselektriker arbetar oftast i ett elteknikföretag med att installera, programmera och driftsätta olika säkerhetssystem som t.ex. brandlarm, inbrottslarm och passersystem. Efter utbildningen kan du direkt påbörja 1600 timmars lärlingstid med lärlingslön på ett branschanslutet företag. 6 laborationstillfällen.

• Automationstekniker arbetar med att installera, underhålla och felsöka automatiserade produktionssystem. Denna utbildning ger dig möjligheten att antingen direkt gå ut mot jobb eller att göra 1600 timmars lärlingstid och bli elektriker inom automation. 6 laborationstillfällen. 

 Undervisningen bedrivs som distansstudier med stöd av lärare via telefon, e-post och utbildningsportal. Du läser huvuddelen hemifrån med vårt distansstöd och kommer till vår skola i Sundsvall eller eventuellt till annan ort i Dalarna för 5-7 obligatoriska laborationsträffar, beroende på inriktning. Träffarna är fyra dagar åt gången och innehåller teorigenomgångar, laborationer, övningar och slutprov. Blir det tillräckligt med elever från hela Dalarna, kommer laborationerna förläggas till någon ort i Dalarna. Det kan bli olika orter. De första 3 laborationstillfällena är gemensamma för alla inriktningar.

Förkunskapskrav

Svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska på grundläggande nivå eller motsvarande.

Övriga branschkrav: Du kommer att behöva kunskaper motsvarande godkända betyg i Svenska A/1, Engelska A/5 och Matematik A/1 a, b eller c för att kunna tillgodoräkna dig lärlingstiden som följer efter utbildningen eller för att få ut ditt yrkescertifikat. Se www.eio.se för branschorganisationens krav.

Ämnes-/kursplan

EEXAAR

Bilaga

Anmälningskod

ELENERGI-DI-TEK

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (7 st)

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.